A fenntarthatóság legyen küldetés a vendéglátásban is
Ha egy vendéglátóhely citrom helyett finom helyi verjus-vel készíti a „limonádéját”, már lépett egyet a fenntarthatóság irányába. A pécsi Nappali és Reggeli évek óta mindent megtesz a fenntartható működés érdekében, […]
Helyi termékek és fenntarthatóság a középpontban a tanulmányúton
A sikeres májusi kiutazást követően, az Eramus+ projekt keretében október utolsó hetében újabb tizenöt Baranya megyei vendéglátós szakembernek és vállalkozónak volt lehetősége tanulmányi látogatást tenni Olaszországban a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és […]
Trendek és lehetőségek a hazai éttermi életben – Oldjuk meg együtt!
Annyi mindenen vagyunk túl: Covid, bezárás, házhozszállítás, újranyitás, fertőtlenítés, munkaerő pótlása… és még mennyi mindennel kell napi szinten megküzdenünk a vendéglátásban. Ez persze csak a vállalkozói oldal. A fogyasztói szokások […]
Találkozzon a Baranyai Gasztronómiai Klaszter tagjaival az idei Pécsi Szeleten
Kóstolja végig Baranya legfinomabb ízeit a street food-tól a fine dining-ig 2022. augusztus 20-án és 21-én a pécsi belváros legrégebbi és talán legszebb részén, a Káptalan utcában és az onnan […]
A felelős gasztrohős

80-90 % helyi alapanyag felhasználás a vendéglátásban – egy működő modell A Baranyai Gasztronómiai Klaszter elnöksége rotációban, minden évben választás útján tölti be a tisztséget. Ez egyrészt csökkenti az elnök […]
Mindenki ott és úgy segít, ahogy tud
Idei első taggyűlését tartotta a Baranyai Gasztronómiai Klaszter április 28-án, mely alkalmat adott a tagi kör bővítésére és az új elnökség megválasztására is. A klaszter tagsága új szereplőkkel gazdagodott a […]
Arany fokozatot ért el a Blöff Bisztró a Magyarország étele versenyen
Második alkalommal indult az idén ötödik alkalommal megrendezett Magyarország étele versenyen a pécsi Blöff Bisztró csapata, és a legjobbak között végzett: arany fokozatot kapott szürkemarhából készült Tradíciók generációkra hangolva fantázianevű […]
A vendéglátós házépítő: „nem szeretem feladni a dolgokat”

Az építőiparból érkezett a vendéglátásba Holczer Miklós, aki öt éve nyitotta meg a pécsiek és a külföldi (egyetemista) vendégek kedvelt éttermét és kulturális terét, a Király utcai Nana Bistrot. Bár […]
Kell egy csapat! – Munkaerő megtartás, motiválás, vonzó munkáltatói márka a vendéglátásban

A vendéglátás szektorban az elmúlt időszakban felmerült problémákra keres közös választ a Baranyai Gasztronómiai Klaszter rendezvénysorozatának következő eseménye „Kell egy csapat!” címmel. A rendezvény aktualitását adja, hogy az elmúlt időszak […]
Arany fokozatot ért el a Blöff Bisztró a Magyarország étele versenyen
Második alkalommal indult az idén ötödik alkalommal megrendezett Magyarország étele versenyen a pécsi Blöff Bisztró csapata, és a legjobbak között végzett: arany fokozatot kapott szürkemarhából készült Tradíciók generációkra hangolva fantázianevű […]