Élelmiszeripari cégek zöld átmenetének támogatása
A fenntarthatóság ma már minden iparágban központi kérdéssé vált, beleértve a gyártó szektort is. A vállalatok számára egyre inkább stratégiai kérdés, hiszen a fogyasztók, a szabályozások és a technológiai fejlődés […]
Free From Food & Specialty Food Europe 2024 – ONLINE nemzetközi üzletember találkozó

Az Enterprise Europe Network nemzetközi vállalkozásfejlesztési hálózat szervezésében online rendezik meg november 05-06-án a „mentes” élelmiszerek nemzetközi partnerkereső rendezvényét, melyre ezen élelmiszerek gyártóit, disztribútorait és beszállítóit várják!
Meghívó: fókuszban a mikotoxinok – problémából lehetőséget kínál a PTE TTK

A PTE TTK meghívja az élelmiszeripar és agrárium szereplőit partnertalálkozójára, ezen belül ’Mikotoxinok ’TERMŐFÖLDTŐL AZ ASZTALIG’ panelbeszélgetésre. Az eseményen kiderül, hogy hogyan tud lehetőséget kínálni egy világon egyedülálló rendszer kialakításával […]
Kamarai piacfeltáró út a szerb vajdasági Bánát régióba
Baranyai vállalkozók is részt vehetnek az alábbi Szerbiában – ezen belül a Vajdasági Bánát régióban – megrendezésre kerülő üzleti fórumon és B2B találkozón, melynek célja a két ország vállalkozói között […]
FOODITY program – élelmiszer- és táplálkozási innováció nyílt felhívás
Van egy jó, digitális ötlete arra, hogyan segítsék a lakosságot az egészségesebb élelmiszer-választásban, és hogyan hozhatók létre fenntarthatóbb élelmiszerrendszerek? A FOODITY program első nyílt felhívása pont ezeket a megoldásokat keresi!
Lengyel-Magyar Agrár- és Élelmiszeripari Innovációs Fórum
A Lengyel-Magyar Gazdasági Kamara, együttműködésben a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat NKft.-vel, a MATE Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel és a PAIH Lengyel Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökséggel Lengyel-Magyar Agrár- és Élelmiszeripari […]
Fenntartható élelmiszerrendszer – uniós keret létrehozása
Az Európai Bizottság az „európai zöld megállapodás” keretében elfogadta „a termelőtől a fogyasztóig” (a továbbiakban: F2F) stratégiát, amelynek célja a fenntartható élelmiszerrendszerre való áttérés támogatása. A hazai Enterprise Europe Network […]
Nemzetközi Élelmiszergyártási és Vízgazdálkodási Fenntarthatósági Fórum

A Kanadai-Magyar Kereskedelmi Kamara 2022. október 4-én ‘The Race for nurturing eight-billion people on the planet’ címmel fenntartható élelmiszergyártással és vízgazdálkodással kapcsolatos nemzetközi üzleti fórumot tart. Világszerte növekszik a fogyasztók érdeklődése az […]
NOFF & ELS 2022 – Nemzetközi organikus élelmiszeripari üzletember találkozó

Az Enterprise Europe Network közös szervezésében megvalósuló NOFF & ELS üzletember találkozó a megfelelő hely a fenntartható és bioiparban tevékenykedő vevők és termelők számára. Minden tárgyalásra 2022. november 16-17-én, a […]
Társadalmi vállalkozások az üzleti szektorban – SAGA projekt

Hogyan lehet egy együttműködésen alapuló, fenntarható szociális vállallkozás forprofit? Hogy néz ki a működése? Milyen szervezeti formát érdemes választani? Ezekre a kérdésekre is választ kaphat a SAGA projekt tájékoztató rendezvényén!