Könnyítéssel segítené a GVH a vendéglátóipar szereplőit
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) lezárta a vendéglátóhelyek italbeszerzéseinek elemzésére indított ágazati vizsgálatát. A nemzeti versenyhatóság több javaslattal is élt az ágazat szereplői számára, valamint jogszabályi könnyítést javasolt a nehéz helyzetben […]
Fókuszban a kereskedelmi és vendéglátóegységek fogyasztóvédelmi ellenőrzése – webinárium
Mikor és hogyan bírságolhat a fogyasztóvédelmi hatóság? Merül fel a kérdés a hatósági ellenőrzéssel érintett vezetőkben. Fontos tudni, hogy mely esetekben jár már az első alkalommal is mindenképpen bírság és, […]
Jövőálló vendéglátó – online esemény
Manapság szinte elképzelhetetlen, hogy egy szálláshely, étterem, cukrászda vagy kávézó ne legyen jelen az online térben, vagy legalább a Google térképen. Ez persze sokaknak nagy lépést jelent és kezdetben valószínűleg […]
Kell egy csapat! – Munkaerő megtartás, motiválás, vonzó munkáltatói márka a vendéglátásban

A vendéglátás szektorban az elmúlt időszakban felmerült problémákra keres közös választ a Baranyai Gasztronómiai Klaszter rendezvénysorozatának következő eseménye „Kell egy csapat!” címmel. A rendezvény aktualitását adja, hogy az elmúlt időszak […]
26. GAST Nemzetközi Élelmiszeripari és Vendéglátóipari Kiállítás, Split
A GAST Nemzetközi Élelmiszeripari és Vendéglátóipari Kiállítás, Horvátország legjelentősebb, 26 évre visszanyúló gyökerekkel rendelkező gasztronómiai eseménye, amely az alábbi szakkiállítások gyűjtőrendezvénye: 26. Nemzetközi Élelmiszeripari Kiállítás 26. Nemzetközi ital-, szeszesital kiállítás […]
Mennyi az annyi? – Árazás és pénzügyileg is fenntartható működés a vendéglátásban

A vendéglátás szektorban az elmúlt időszakban felmerült problémákra keres közös választ a Baranyai Gasztronómiai Klaszter induló rendezvénysorozatának első eseménye „Mennyi az annyi?” címmel. A rendezvény aktualitását adja az olyan egyszerre […]
SIRHA Budapest 2022 – szakkiállítás és üzletember találkozó

A Sirha Budapest – közép-kelet Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítása – 2022. március 22. és 24. között az ötödik alkalommal várja a szakembereket a Hungexpo Budapest Kongresszusi és […]
Téli turisztikai kampányhoz várják a szolgáltatók jelentkezését
A Magyar Turisztikai Ügynökség országos, integrált kommunikációs kampányt tervez 2022. január 10. és február 28. között, amelyben szálláshelyek, vendéglátóegységek, fürdők, illetve egyéb turisztikai szolgáltatók és attrakciók aktív közreműködésére is számít. […]
Megfeszített munka, növekvő taglétszám, még több feladat
Az idén januárban megalakult Baranyai Gasztronómiai Klaszter negyedik taggyűlését tartotta november 2-án. Az eltelt időszakban a klaszter 5 fős elnöksége 21 alkalommal ült össze és vitatta meg a tagok aktuális […]
NECSTouR AGM 2021 – személyes és online üzletember találkozó

A NECSTouR Annual General Meeting (AGM) 2021 idén az ausztriai Alpbach-ban kerül megrendezésre, de a jelenlegi helyzetre való tekintettel a részvétel online is lehetséges. A résztvevőket a helyszínen izgalmas turizmussal kapcsolatos […]