Mennyi az annyi? – Árazás és pénzügyileg is fenntartható működés a vendéglátásban

Pécsi Kereskedelmi Központ Majorossy Imre utca 36., Pécs, Magyarország

A vendéglátás szektorban az elmúlt időszakban felmerült problémákra keres közös választ a Baranyai Gasztronómiai Klaszter induló rendezvénysorozatának első eseménye „Mennyi az annyi?” címmel. A rendezvény aktualitását adja az olyan egyszerre ható árdrágító tényezők megjelenése, mint a minimálbér januári emelése, alapanyag és energia árak drasztikus növekedése, és az állandóvá vált munkaerőhiány. Mindezeknek be kell épülnie az […]

Free

Kell egy csapat! – Munkaerő megtartás, motiválás, vonzó munkáltatói márka a vendéglátásban

Pécsi Kereskedelmi Központ Majorossy Imre utca 36., Pécs, Magyarország

A vendéglátás szektorban az elmúlt időszakban felmerült problémákra keres közös választ a Baranyai Gasztronómiai Klaszter rendezvénysorozatának következő eseménye „Kell egy csapat!” címmel. A rendezvény aktualitását adja, hogy az elmúlt időszak soha nem látott munkaerőpiaci változásokat okozott a vendéglátó szektorban: pályaelhagyás, kényszerű leépítések, alkalmi munkavégzés, más szakmákból érkezők betanítása, szakképzett utánpótlás hiánya… A kamara Humán Klubjának […]

Free

Trendek és lehetőségek a hazai éttermi életben – Oldjuk meg együtt!

Pécsi Kereskedelmi Központ Majorossy Imre utca 36., Pécs, Magyarország

Annyi mindenen vagyunk túl: Covid, bezárás, házhozszállítás, újranyitás, fertőtlenítés, munkaerő pótlása… és még mennyi mindennel kell napi szinten megküzdenünk a vendéglátásban. Ez persze csak a vállalkozói oldal. A fogyasztói szokások is gyökeresen változnak, ami a „másik oldalról” hat az éttermi vendéglátásra, napi működésre.     A Baranyai Gasztronómiai Klaszter felkérésére, a téma közismert és tapasztalt […]

Free