Európa számos gazdasági, környezeti és társadalmi kihívással néz szembe napjainkban. Az ellátási lánc megszakadása súlyosan érintette a Covid alatt a vállalkozásokat, melyet csak tetéznek az ukrajnai válság okozta újabb elakadások. E kihívások kezelése érdekében az Európai Unió új intézkedéseket indított az egységes piac ellenálló képességének megerősítése és a fenntartható, digitális és globálisan versenyképes gazdaság kiépítése […]
Az egészségipar első számú nemzetközi találkozóhelye, a MEDICA 2022 (november 14-17.) alkalmából, az Enterprise Europe Network (EEN) nemzetközi üzletember találkozót szervez, melynek immár 20 éves hagyománya van. Idén ismét lehetőség lesz személyes találkozók lebonyolítására is a MEDICA 2022 teljes időtartama alatt. Azok számára, akik nem tudnak utazni vagy helyszíni találkozókat foglalni, 2022. december 15-ig online […]
Vállalkozz Fenntarthatóan! A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által indított program keretében 2022. szeptember 01-én céglátogatáson vehetnek részt a regisztrált vállalkozások képviselői. Az eseményen az adott vállalat jógyakorlatait tekinthetik meg a résztvevők. Olyan példákat mutatnak be, amivel már lépéseket tettek a fenntarthatóság, és a vállalati "zöldítés" felé. Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A […]
Szeptember végétől ismét várja a pályázatokat a WORTH Partnership Project! Az Európai Bizottság által finanszírozott, vállalatok és KKV-k versenyképességét fejlesztő program (COSME) keretein belül meghirdetett partnerségi pályázat textil-, ruha-, bőr- és cipőipari pályázók mellett lakberendezés, bútor, ékszer és kiegészítő területekről is várják a jelentkezőket. Közel 200 projekt részesülhet 10-20 ezer eurós támogatásban! A Magyar Exportfejlesztési Ügynökség az Enterprise […]
Annyi mindenen vagyunk túl: Covid, bezárás, házhozszállítás, újranyitás, fertőtlenítés, munkaerő pótlása… és még mennyi mindennel kell napi szinten megküzdenünk a vendéglátásban. Ez persze csak a vállalkozói oldal. A fogyasztói szokások is gyökeresen változnak, ami a „másik oldalról” hat az éttermi vendéglátásra, napi működésre. A Baranyai Gasztronómiai Klaszter felkérésére, a téma közismert és tapasztalt […]